A Kolompos együttes is itt lesz

A Kolompos együttes is itt lesz
Szatmárnémeti – Szombaton a Kossuth–kertben zenés–táncos műsorral lép fel a Kolompos népi együttes.

A PMN keretében a szombati nap bővelkedik néptánc–, illetve népzenei produkciókban. A Kossuth–kertben felállított szabadtéri színpadon fellép többek között a budapesti Kolompos együttes is. Az egyórás produkció címe Kolompos Mulatság, amit délután öt órai kezdettel láthatnak majd az érdeklődők.
A Kolompos együttes 1988–ban alakult, autentikus magyar népzenét játszanak. 1989–ben elnyerték a Népművészet Ifjú Mestere címet.

Szórakoztató formában

Az együttes produkcióival óvodákban, iskolákban, gyermektáncházakban ismerteti meg a kicsikkel a népzene, néptánc és népszokások alapjait. Mindezt szórakoztató formában, mivel elsősorban céljuk nem a gyermekek ismereteinek bővítése, hanem az élményszerzés. A jó hangulatú, vidám, játékos, táncos–zenés mulatságok remek alkalmat nyújtanak arra, hogy megszerettessék a kicsikkel a magyar folklórt.

A zenekar tagjai fontosnak tartják, hogy a gyerekek már egész pici korban megismerjék hagyományainkat, és ennek nem biztosít megfelelő keretet egy tanóra — erre sokkal alkalmasabb egy játékos, zenés műsor. Az előadásra a Korona Könyvesház támogatásával kerül sor.

Kapcsolódód cikk:

  • Hulladékgyűjtés a PMN-on