A KMDSZ új Vezetőtanácsának sajtónyilatkozata

Kolozsvár – Megújult a Kolozsvári Magyar Diákszövetség Vezetőtanácsa, az új elnököt, Zsigmond Józsefet és csapatát szerdán, január 15-én fogadta el a KMDSZ rendkívüli közgyűlése. Az új vezetőtanács hét tagból áll: Zsigmond József elnök, Vincze Róbert elnökhelyettes alelnök, Kolcza Mátyás-Barna alelnök, további tagjai: Dálnoki Gabriella, Márton Edit, Balog Levente és Jakab Emese.

Az új elnök mûködési és programtervében több hagyományos és új rendezvény szerepel.  Célja megerősíteni a KMDSZ oktatási és szolgáltatási jellegét. Be szeretné kapcsolni a szervezetet az Európai Önkéntes Szolgálatba, ezzel lehetőséget teremtve az itthoni diákoknak a kiutazásra és az új kapcsolatteremtésre. Tervei szerint a kolozsvári diákok, hamarosan oktatási programokat is igénybe vehetnek a KMDSZ-nél. A programok lényege: bejegyeztetni a szervezetet mint magyar nyelven működő oktatási vizsgaközpontot. 

Az új vezetõség a szervezet jövőjét a szakosztályokban látja. A szakosztályok azonos érdeklődésű hallgatókat fognak össze, és általuk lehetõvé válik több program egyidõben való lebonyolítása. Ennek érdekében az elnök új szakosztályokat szeretne létrehozni, és mind az újak mind a régiek tevékenységét  támogatni. Az új Vezetőtanács lendületes, újító programja reformjellegű a KMDSZ történetében. Az új vezetőség bízik abban, hogy a KMDSZ megmarad egy olyan korszerő diákszervezetnek, amely képviseli, védelmezi és támogatja a kolozsvári magyar diákságot.