A kilencvenkilenc legjobb fotó

A kilencvenkilenc legjobb fotó
Több mint 2400 beérkezett fotó közül választotta ki a zsűri azt a kilencvenkilencet, melyet meg is tekinthették a jelenlévők az Eurofotoart Nemzetközi Fotószalon pénteki, ünnepélyes megnyitóján.

Biró Rozália szenátor, az esemény házigazdája köszöntötte az egybegyűlteket, majd Mircea Jacan, a Bihar Megyei Kulturális, Hagyományőrző és Népszerűsítő Központ megbízott igazgatója szólt arról, mekkora fejlődésen ment át a galéria az elmúlt évek során. Szabó Claudiu fotóművész, a Tavirózsa Fotóklub alelnöke méltatta a képeket, amelyek, mint mondta, európai jeleneteket, európai építészetet és – miért ne – európai érzéseket örökítenek meg.

A felszólalásokat követte maga a díjkiosztás, melynek során a nyertesek első alkalommal vehették át a Szathmáry Pap Károly díjakat és plaketteket. A nemzetközi fotókiállításon jól szerepeltek a Tavirózsa fotóklub tagjai is: elismerésben részesült Ovidiu Pop, Teodora Vlaicu és Valentina Stan is.

Az ünnepséget a Stadler klarinétegyüttes dzsesszes dallamai tették még különlegesebbé.

A hatodik alkalommal megszervezett nemzetközi fotószalon a harmadik alkalommal zajló Európai Fotófesztivál egyik eseménye, s a váradi kiállításmegnyitóval párhuzamosan a nyertes fotókat Bukarestben is bemutatták. A fővárosi kiállítást Tóth István, az Euro Foto Art galéria elnöke nyitott meg.

Mint megtudtuk, az öttagú nemzetközi zsűri tagjai egymástól függetlenül, interneten keresztül értékelték a képeket, s az öt értékelés átlagából születtek a végső eredmények. Négy kategóriában díjaztak: szabad kategória, európai tájak, folklór, valamint gyerekek. Mind a négy kategóriában három díjat és három plakettet osztottak ki a legjobbaknak.

A kiállítás május 28-ig látogatható, hétköznapokon 8–19 óra között, a belépés ingyenes.

Címkék: ,