A Kika üzletet szándékszik nyitni Váradon

Az osztrák Kika cég Bukarest után Temesváron és Nagyváradon szándékszik megnyitni bútort és belső dekorációt árúsító üzletét. A bukaresti üzlet megnyitását jövő év tavaszára, vagy őszére tervezik, az építkezési engedélyt erre már meg is kapták, de már érdeklődnek Nagyvárad és Temesvár iránt is, nyilatkozta a Kika aligazgatója Paul Koch az osztrák Medianet hírügynökségnek.

Nyilatkozatában az aligazgató az üzletnyitás legfőbb akadályaként Kelet- Európában a terület és az építkezési engedély megszerzését nevezte meg.

Az Immoconsult Leasinggesellschaft, az Investkredit Bank ingatlanlízing osztálya, augusztusban bejelentette, hogy 50 millió eurós hitelt nyújtott a Kikanak három üzlet építésére Romániában.

A fővárosi üzletet a Militari kereskedelmi negyedben építik, ahol a Kika bérelt egy 30.000 négyzetméteres területet. A társaság bejelentése szerint itteni üzletében, mely Romániában az első lesz, mintegy 300 személyt szándékszik alkalmazni. A Kikanak Ausztriában 30 üzlete van, de képviselve vannak Magyarországon, Horvátországban Csehországban és Szlovákiában is. Üzleteikben több, mint 50.000 féle bútort, belső berendezési tárgyat, világítótestet, textiliákat, és más háztartási terméket árúsítanak.