„A kezemet fogva halt meg”

„A kezemet fogva halt meg”
A nagyváradi körgyűrűn május 4-én bekövetkezett súlyos balesetben életét vesztett fiatal lány barátnője, az ütközés túlélője nyilatkozott a tragikus esemény körülményeiről, az őt ért sokkról.

Ahogyan arról portálunkon is beszámoltunk, május 4-én a nagyváradi körgyűrűn történt balesetben életét vesztette egy tizenkettedikes diáklány, aki éppen évzáró báljára készült. Az áldozat legjobb barátnőjével, „lelki testvérével” ült egy személygépkocsiban, a Nufărul negyed irányából érkeztek, amikor az esős időben csúszóssá vált úton irányíthatatlanná vált járművük áttért a menetirány szerinti ellenkező sávba, ahol összeütközött egy éppen odaérkező másik kocsival. A brutális baleset nyomán a kormány mögött ülő 18 éves A. N. életét vesztette, barátnőjét, miután kiszabadították a roncsok közül, súlyos sérülésekkel vitték a megyei kórházba. Egy héttel a tragikus eset után az életben maradt A.O. a bihon.ro hírportálnak mesélt az átéltekről. Gondolatait le is írta, melyekből kiderül: arra emlékszik, hogy a Nufărulból indultak vissza iskolájukba, onnan „megszakad a film”. A kórház intenzív osztályán tért magához, orvosoktól körülvéve, akiktől azt hallotta: egy csoda, hogy életben maradt, tekintve, ahogyan a kocsijuk kinézett az ütközés után. Barátnője felől érdeklődött, hogy az életben maradásuknak együtt örüljenek, a körülötte állók azt mondták, ő jobban van. Később értette meg: ezt azt jelenti, hogy örökre megszabadult a szenvedésektől…

„Nagyon hiányzik…”

Valójában nem tudta, pontosan mi is történt, miért lát homályosan. Ez csütörtökön történt, pénteken megoperálták, szombaton tért magához, amikor jobban lett, bekapcsolta a tévét és egy híradóból értesült a valóságról, ami sokkolta! Barátnője távozása óriási terhet rakott A.O. vállára, akinek állapota lassan javul, de csak fizikai értelemben, a lelke egyelőre mélyen sebzett. „Emlékszem rá, hogy a kezemet fogva halt meg, a teste rám zuhant, most is érzem a rám omló haját. Minden pillanatban keresem, nézek az égre és beszélek hozzá, kérem, segítsen. Nagyon hiányzik, a legjobb barátnők voltunk, mindent tudtunk egymásról, mindenhova együtt mentünk. Egy különleges lány volt, egy csillag az életünk egén. Alig várom, hogy elhagyhassam a kórházat, hogy hozzá menjek, hogy beszélgessünk. Mindig szeretni fogom”, fogalmazott a túlélő lány. Az elhunyt családját és tanárait is sokkolták a történtek. Barátai napokig részvét-bejegyzésekkel árasztották el közösségi oldalát. A.M.-t május 7-én helyezték örök nyugalomra.

Rencz Csaba