A képviselőjelölt az urnák előtt

A képviselőjelölt az urnák előtt
Nagyvárad – Dr. Petru Filip Nagyvárad polgármestere, európai parlamenti képviselőjelölt feleségével együtt a nagyváradi 71. számú körzetben szavazott. Azt követően, hogy a szavazócédulát bedobta az urnába lapunk kérdésére így nyilatkozott:

„Remélem, hogy az emberek megértették a szavazás fontosságát, és akik az Európai Parlamentbe mennek megfelelően képviselik majd Romániát és Európát is. Ami az egyéni választókörzetes voksolást illeti, remélem, hogy ez esetben megértették a románok azt, hogy ők dönthetnek a politikai osztályokról. Remélem azt is, hogy a választási kampány során elhangzottak hatására az emberek úgy döntenek, hogy eljönnek voksolni.”

Nos, hogy hogyan döntöttek az emberek, az majd eldől az úrnák felnyitása után. Az ellenben tény, hogy amikor dr. Petru Filip 11.30 körül felkereste a lakásáhoztartozó 71. számú választókörzetet, még nagyon kevesen, a szavazásra jogosultak alig 5 százaléka jött el voksolni. Ők is az idősebb korosztályt képviselték. Fiatalok csak a sajtó köréből kerültek ki, mintegy 20 személy, de ők nem a szavazásért, hanem hanem a polgármesterért, egyben európai parlamenti képviselőjelöltért jöttek…

Péter I. Zoltán