A képviselőház megtiltaná a központi fűtés szüneteltetését a téli időszakban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
A képviselőház plénuma megszavazta a hőenergia szolgáltatásra vonatkozó, 2006/325-ös törvényt módosító tervezetet, amely megtiltaná a központi fűtés lekapcsolását a téli időszakban.

A módosítások mellett 216-an, ellene 16-an voksoltak, négy képviselő tartózkodott. A törvény a központi fűtéshez szükséges hőenergia és a meleg víz előállítását és elosztását szabályozza és megállapítja, hogy a központi fűtés biztosítása a helyi közigazgatási hatóságok felelőssége. Az egyik elfogadott módosító javaslat megtiltja, hogy a téli időszakban a szolgáltatók leállítsák a fűtést és azt is, hogy ezektől a szolgáltatóktól az elsődleges energiát előállító vállalatok megvonják az energiaellátást.

Egy másik módosító javaslat lehetőséget teremt jogi személyeknek, hogy az Országos Energia Hatóság (ANRE) engedélyével olyan eszközöket telepítsenek az elosztórendszerre, amely az egyéni fogyasztást méri.

Az alsóház döntő fórum e törvényjavaslat esetében.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .