A képviselőház elutasította a bűnvádi eljárás megkezdését Borbély László ügyében!

A képviselőház elutasította a bűnvádi eljárás megkezdését Borbély László ügyében!
A képviselőház szeptember 11-én, 181 szavazattal az 53 ellenében, elutasította a bűnvádi eljárás megkezdését Borbély László ügyében.

A volt környezetvédelmi miniszter 2012. április 4-én, a sajtóból értesült arról, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata meghamisításával vádolja. A politikus akkor azt nyilatkozta: „ Ártatlan vagyok és remélem, hamarosan be tudom bizonyítani, hogy tiszteletben tartottam a törvényeket„. Borbély László az ellene felhozott vádakra reagálva becsületből lemondott a miniszteri tisztségről, döntését azzal indokolva, hogy az ellene megfogalmazott vád nem vethet árnyékot a kormány működésére.

A képviselőház döntésével kapcsolatosan a parlamenti képviselő elmondta: „Számomra nagyon fontos az, hogy a jogi bizottság a tegnap elutasította az ellenem felhozott vádakat. A képviselőház döntése azt bizonyítja, hogy az ellenem összeállított ügyiratnak nincs valóságalapja. Egyértelműen politikai jellegű lejárató kampányt indítottak ellenem, mert az ügyirat nem tartalmaz semmit, ami bizonyítékként szolgálna a felhozott vádakra. Örvendek, hogy 14 hónap után az ártatlanságom ilyen módon is bizonyítva lett.”