A kedd este elfogadott kormányrendelet miatt lemondott tisztségéből a centenáriumi főosztály vezetője

Florin-Daniel Şandru lemondott tisztségéről
Florin-Daniel Şandru lemondott tisztségéről
A büntetőjogot módosító sürgősségi rendelet elfogadása miatt lemondott tisztségéről a kormány keretében működő centenáriumi főosztály koordinátora, Florin-Daniel Şandru államtitkár.

A február 2-ától hatályba lépő lemondási kérelmet a Sorin Grindeanu vezette kabinetnél iktatták.

“Ehhez a becsületbeli gesztushoz folyamodom, mert az Önök által betöltött pozíciót felhasználva, a közszolgálatot egyes, bűnügyi eljárás alatt álló politikusok személyes érdekeinek szolgálatába állították azzal, hogy Románia kormánya elfogadta a büntető törvénykönyveket módosító sürgősségi rendeletet, amely botrányosan szembemegy mindazokkal a, demokráciához és jogállamisághoz hű elvekkel, amelyekben hiszek’ – érvelt a Facebookon is közzétett lemondásában Şandru.

Florin-Daniel Şandrut a volt kormányfő, Dacian Cioloş nevezte ki tavaly augusztusban az egyesülés századik évfordulóját előkészítő centenáriumi főosztály élére.

“Remélem, hogy 2018 december elsején, a nagy egyesülés centenáriumán alkalma lesz, miniszterelnök úr, rálátni mindarra a rosszra, amit ennek az országnak tett, és amelyet ekképpen fognak feljegyezni Románia történelmében’ – írta Şandru a lemondási kérelmében.

www.agerpres.ro