A Kalucsni a Deszka Fesztiválon vendégszerepel

Fotó: Bíró István
Fotó: Bíró István
A Kolozsvári Színház Kalucsni című előadása meghívást kapott a Debrecenben megszervezett 11. Deszka Fesztiválra.

Dragomán György drámáját Visky András rendezésében a fesztivál zárónapján, április 2.-án, vasárnap 16 órától tekintheti meg a debreceni közönség a Csokonai színház nagyszínpadra épített stúdióterében.

„A Kalucsni egy endogám és promiszkuus erdélyi kisvárosi világot tár elénk, amelyben az üldöző és az üldözött, a szekus, az értelmiségiek és a minden hájjal megkent munkások élete nem választható el egymástól. Az előadás amolyan bevezetés a nyolcvanas évekbe, egy értelmiségi család életén keresztül. Mások élete, akik mi vagyunk: ez a közelség az, ami érdekessé teheti az előadást azok számára is, akik nem élték meg a nyolcvanas éveket.”- írja a rendező az előadásról.

Visky András, a Kolozsvári Színház művészeti vezetője ugyanakkor a 11. Deszka Fesztivál díszvendége is. A fesztivál programjában három előadás kötődik a nevéhez (Júlia, Pornó- Feleségem története, valamint a Kalucsni), az első kettőnek ő az írója, a második kettőnek a rendezője. Visky András „házi bölcsként” részt vesz a fesztivál többi előadásának szakmai értékelésében. A térinstalláció, amely a fesztivál megnyitójával egyidejűleg nyílik meg, szintén az ő személyes életéhez kötődik.