A jelöltállításról a helyi magyar közösségek döntöttek

A jelöltállításról a helyi magyar közösségek döntöttek
Szatmár megye – Erdei D. István parlamenti képviselő volt a moderátora pénteken, az Astoria Szállóban megrendezett RMDSZ–kampánynyitónak. Az eseményen részt vett Kelemen Hunor és Cseke Attila is.

Szatmár megyében több mint tízezer személy vett részt az előválasztásokon, hogy a magyar közösségekben eldöntsék: kiket jelölnek a polgármesteri és a tanácsosi tisztségek betöltésére. Szatmár megyében az RMDSZ az egyetlen párt, amelyik nem felső utasítások alapján döntötte el, hogy kik legyenek a jelöltek, hanem a döntés jogát rábízta a tagságra, azaz a magyar közösségekre. A megyében 38 községben van polgármesterjelölt és 975 személy neve került fel a tanácsosi listára.

Bemutatkozások

A megye polgármesterjelöltjei közül Ilyés Gyula, Szatmárnémeti és Kovács Jenő, Nagykároly polgármesterjelöltje mutatkozott be. Őket követte Csehi Árpád, aki a Szatmár Megyei Tanács elnöki posztjáért vállalja a megmérettetést.

Az utóbbi négy év a községfejlesztés időszaka volt — hangsúlyozta Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke, aki egyben a helyhatósági választások kampányfőnöke is. Ez egy látványos időszak volt, melynek befejezésére a következő négy év folyamán kerül sor. „Nagyon sok községben más polgármester és más tanácsosok folytatják az elkezdett munkát. Reméljük, elődeikhez hasonló módon, vagy annál jobban” — mondta Kelemen Hunor. 

Cseke Attila kormányfőtitkár–helyettes, a kampánystáb tagja a kosárlabdázókhoz hasonlította az önkormányzati képviselők munkáját. Sokan vannak közöttük, akik sokszor lőnek gólokat. A jó góllövőket meg kell tartani a csapatban, a gyengébbeket lehet pihentetni vagy tartalékolni. Ez történik most az RMDSZ berkeiben is — tette hozzá.

 

Letölthető:

Kelemen_Hunor_Szatmar_jeloltek_bemutatasa_apr_18 [.doc – 31KB]