A játékos versengésé volt a főszerep

A játékos versengésé volt a főszerep
Szatmár megye — Szombaton kezdődött az idén tízedik alkalommal megrendezett Pusztadaróci Falunapok.

A kétnapos rendezvény első napján a sportté, a játékos versengésé volt a főszerep, ugyanis horgász–, rajz–, futó–, bicikli–, sakk– és ostáblaverseny kerül megrendezésre. Annak ellenére, hogy kissé hűvös volt és közben egyszer–egszer eleredt az eső, zökkenőmentesen lezajlottak a szabadtéri versenyek és senkinek sem szegte kedvét az ilyenkor szokatlanul zord időjárás.
A horgászveresenyen vegyes volt a mezőny, mármint ami a korosztályokat illeti, ugyanis kicsik és nagyok egyaránt elővették a „pecabotot”. A rajz–, futó– és bicikliversenyen inkább csak a fiatalabb korosztály képviseletette magát. A versenyt követően, a kis versenyzők elmondták, nagyon élvezték a verseny minden pillanatát és már alig várják a vasárnapi eredményhírdetést, amire a hivatalos megnyitó után fog sorkerülni.
Mialatt a gyerekek versenyeztek, már javában folytak az előkészületek a holnapi nap rendezvényeire, építették a színpadot és több árus is megkezdte a sátor felállítását. Közben a polgármesteri hivatalban javában zajlott a sakkverseny, a hivatal melletti kocsmában pedig az ostáblaverseny, ahol sörkortyolgatás közben dobták a kockát a versenyők.


FOTÓK: