A II. SZÖN-t előkészítő lakossági fórum

A II. SZÖN-t előkészítő lakossági fórum
Marosvásárhely – Lakossági fórumon vehettek részt tegnap mindazok akik a II-ik Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésre (SZÖN) javasolt határozattervezetek tartalmát szerette volna megismerni.

A Székely Nemzeti Tanács és a Székelyvásárhely Egyesület által szervezett fórumon ismertették a magyar nyelv jogállására, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének megkereséséről és a székelyföldi hivatalos ünnepre vonatkozó határozat-tervezeteket. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke szerint a fórum a március 12-én Sepsiszentgyörgyön sora kerülő II. SZÖN marosvásárhelyi előkészítése, hogy „Marosvásárhely közössége is ismerje meg azt, hogy mi készül Sepsiszentgyörgyön, hogy tulajdonképpen mi ennek az értelme, milyen határozat-tervezeteket hoztak nyilvánosságra és bocsátottak közvitára”.

A Házbizottság honlapján, http://blog.erdely.ma/hazbizottsag/,  megjelent közleményben dr. Farkas Csaba az ideiglenes Házbizottság elnöke kinyilvánítja, „minket kötelez a tavaly szeptemberben kijelölt időpont, illetve fontosnak tartjuk a honlapunkon is közzétett tervezetek mielőbbi elfogadását, ezért a januárban közzétett meghívónak megfelelően megtartjuk a március 12-i ülést. Várunk tehát minden székelyföldi polgármestert és önkormányzati képviselőt pénteken délután 3-ra Sepsiszentgyörgyre, a szakszervezetek művelődési házába. Úgy gondoljuk, hogy az idei nemzeti ünnep méltó előkészítése lesz, ha tizenkettedikén elfogadjuk a napirendre javasolt határozatokat.