A HolnapUtán Fesztivál előadásai

A nagyváradi Szigligeti Színház által szervezett eseménysorozatra idén március 20–25. között kerül sor. Fotó: Alexandru Niţescu
A nagyváradi Szigligeti Színház által szervezett eseménysorozatra idén március 20–25. között kerül sor. Fotó: Alexandru Niţescu
Hatodik alkalommal zajlik március 20. és 25. között a HolnapUtán Fesztivál, melynek során tizenhárom nagytermi, illetve stúdió előadást tekinthetnek meg a nézők. Közzétesszük a programot.

Március 20-án, kedden 17 órától a Szigligeti Színház nagytermében a Senki madara tekinthető meg, a Szigligeti Színház előadásában, Tóth Tünde rendezésében, 20 órától pedig a Szigligeti Stúdióban a Kapufa és öngól lesz bemutatva, Tasnádi-Sáhy Péter rendezésében, román nyelven feliratozva. Március 21-én, szerdán 17 órától nagyszínpadi nonverbális előadás lesz Augusztus címmel, rendező Balázs Zsoltán (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem). Március 21-én, szerdán 19 órától a Szigligeti Stúdióban a Liget című előadás tekinthető meg, rendező Botos Bálint (Váróterem Projekt, Kolozsvár). Ugyanaznap 21 órától nagyszínpadi, mozgásszínházi stúdió előadás lesz Otthon címmel, rendező Györfi Csaba (Duna Táncműhely).

Program

Március 22-én, csütörtökön 12 órától Bánk Bán? Jelen! címmel osztálytermi előadás lesz, rendező Visky Andrej (Váróterem Projekt, Kolozsvár), 17 órától pedig a Szigligeti Stúdióban a Bánk Bán Misszió című osztálytermi előadás tekinthető meg, Vidnyánszky Attila rendezésében (Kaposvári Egyetem). Ugyanaznap 19 órától az Árkádia színpadon A tavasz ébredése című előadást mutatják be, rendező Horváth Anna (Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház), román nyelvű fordítással.

Március 23-án, pénteken 17 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában tekinthető meg a Leonce és Léna, rendező Kovács D. Dániel, (Vörösmarty Színház, Székesfehérvár). Március 23-án, pénteken 19 órától a Szigligeti Színház nagytermében a Chioggiai Csetepatét tekintheti meg a közönség, Sardar Tagirovsky rendezésében (Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy), román nyelven feliratozva. Március 24-én, szombaton 17 órától a Szigligeti Stúdióban mutatják be az Ahogy tetszik című darabot, Keresztes Attila rendezésében (BBTE Kolozsvár, Színház és Televízió Kar), 19 órától pedig, az Árkádia Színpadon ugyancsak az Ahogy tetszik című előadás tekinthető meg, ezúttal ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében (Színház- és Filmművészeti Egyetem, Budapest). A fesztivál utolsó napján, március 25-én, vasárnap 15 órától a Moszkva kávéházban tekinthető meg a HolnapUtán workshop-bemutatója, 17 órától a Szigligeti Stúdióban a Rómeó és Júliát tekintheti meg a közönség, rendező Keresztes Attila (BBTE Kolozsvár, Színház és Televízió Kar), 19 órától pedig a Szigligeti Színház nagytermében a Nóra – Karácsony Helmeréknél című előadást mutatják be, Székely Kriszta rendezésében (Katona József Színház, Budapest), angol nyelven feliratozva.

Információk

Amint a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, tulajdonképpen két, klasszikus értelemben vett nagytermi előadás lesz, a Nóra, a Katona József Színház előadásában, valamint a Chioggiai Csetepaté, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bemutatásában. Lesznek emellett olyan nagytermi előadások, melyek során a közönség is a színpadon kap helyet (nagytermi stúdió előadások), továbbá stúdiószínpadi előadások. További információk a holnapután.szigligeti.ro, illetve a www.szigligeti.ro címen találhatók, egyúttal a szervezők arra is felhívták a figyelmet: hamarosan okostelefonról is elérhető a fesztivál teljes programja a FestivApp alkalmazás segítségével, melyen keresztül több kiegészítő információt is kaphatnak, s az eseteleges programváltozások esetén időben tájékoztatja a felhasználót.