A helybeli vállalkozók bálja Élesden

A helybeli vállalkozók bálja Élesden
Bihar megye – Nagyszerűre sikerült szombaton Élesden a városi érdekvédelmi szervezet által megrendezett vállalkozók bálja. Az eseményen jelen volt Lakatos Péter parlamenti képviselő és Ilie Bolojan kormányfőtitkár.

Helyi és környékbeli vállalkozók töltötték meg szombaton a szociális kantin ebédlőjét, ahol a résztvevőket Létai Zoltán, a helyi RMDSZ elnöke, Élesd alpolgármestere köszöntötte, és kívánt mindenkinek jó szórakozást. A program elején a Rezeda néptánccsoport tagjai gyimesi és sárközi táncokat adtak elő.

Vajon mit is mondhat el egy vállalkozóból lett politikus a vállalkozók bálján? – tette fel a kérdést hozzászólásának elején Lakatos Péter. A vállalkozó minden hónap végén megnézi a mérleget, és leméri a teljesítményét. A politikusok egy része vagy nem vállal semmit, vagy vállal és nem vállalkozik. Van, aki a közösség nevében sok mindent felvállal, aztán elfelejti teljesíteni. Jó lenne, ha minél több vállalkozóból lenne politikus, mert ők hamarabb rászoknának arra, hogy számot kell adni annak a közösségnek, amelyik őket megválasztotta. Persze nem várhatjuk el, hogy ezt havonta megtegyék, de a politikusoknak évente legalább egyszer oda kell állniuk a választóik elé, és be kell számolniuk arról, hogy mit tettek, többek között a vállalkozókért is, mondta a képviselő. A november 25-i választásokkal kapcsolatban két dologra kérte meg a jelenlévőket. Abba a terembe, ahol a referendum zajlik, egyáltalán nem kell bemenni, míg az európai parlamenti választásokon mindenki vegyen részt és szavazzon az egységre.

Közel harminc tárgy

Ezt követően Ilie Bolojan kormányfőtitkár köszöntötte a jelenlévőket. A képviselőkkel kapcsolatban elmondta, hogy az a vicc járja róluk, hogy hétfőn a keddi repülőgéppel mennek Bukarestbe, és csütörtökön a szerdai járattal indulnak vissza haza. A jelen lévő Lakatos Péter nem vette át egyes kollégáitól ezeket a szokásokat, becsületesen részt vesz a parlamenti munkában, és minden reá bízott feladatot nagy felelősséggel teljesít, mondta Ilie Bolojan. A jelenlévők türelmetlenül várták az éjfél körül sorra kerülő árverést, amikor Lugosi Mihály lelkipásztor és Bodoni István kalapácsa alá közel harminc tárgy került licitációra. A stopperóra, festmények, régi krumplitörő, térképek, szobrocskák, révi virágcserép, kazettofon, gyümölcsöskosár, töklámpás sorra gazdára talált, végül az árverezési kalapácsot is eladták, igaz, hogy ezt a tárgyat csak egy évre adták el. A remek hangulatú, reggelig tartó bálon a talpalávalót Boldog Gyuszi húzta.

Hasas János