A házasságot népszerűsítik

A házasságot népszerűsítik
Nagyvárad- Február 7-14. között az idén ismét megszervezik Váradon a Házasság hetét, egy országos, illetve nemzetközi projekt részeként. A részletekről csütörtök délben a városházán tájékoztattak.

 

A konferencián a fő szervezőkön kívül- Corneliu Székely-Haţeganu, az ötlet romániai kezdeményezője, illetve Mioriţa Săteanu országos ideiglenes koordonátor, a Bihar Megyei Nőszövetség elnöke- jelen volt a projektben részt vevő közintézmények, egyházak, iskolák, civil szervezetek néhány képviselője is. Többek közt elhangzott, hogy a kezdeményezés 1997-ben Nagy Britanniából indult, Richard Kane és felesége, Maria gondolt arra, hogy egy héten keresztül népszerűsíteni kellene a házasságot, illetve a családi értékeket, mint a társadalom fejlődésének alapsejtjeit. Az utóbbi években ezen gondolat termékeny talajra talált nem csupán Európában, hanem szerte a világon, s egy ideje Romániában, illetve Váradon is megünneplik a Házasság hetét. A programokban olyan entitások vállalnak szerepet, melyek tevékenységi körének célpontjai közé a családok tartoznak, s nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek, illetve a fiatalok meggyőzésére a házasság fontosságát illetően.

Programok

Nem lesz ez másképp az idén sem, február 7-14. között számos rendezvényt bonyolítanak le ebben a témakörben, az Egyenlő esélyek-program keretében úgy, hogy naponta akár több alkalommal is számítanak az érintettek érdeklődésére. Például február 5-6-án rádióműsorokban népszerűsítik a házasságot, 7-én Megéri megházasodni címmel zajlik majd konferencia a megyei könyvtárban, 8-án a Transilvania Műszaki Líceumban indítanak tanfolyamot a középiskolások számára, 9-én a görög katolikus papi szemináriumban elmélkednek arról, hogy Isten tervei közt szerepel a házasság és a család, 10-én bekapcsolódnak az egyetemes imahétbe, 11-én a Szent László Római Katolikus Iskolacsoportban beszélgetnek a diákokkal, a hátralevő napokban pedig egyebek mellett rajzversenyt is fognak hirdetni.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,