A házasság… megéri?

Ezzel a címmel szervez többnapos rendezvénysorozatot február 7-től a Bihar megyei Nők Szövetsége. Amint közleményükben áll, a projekt célja az, hogy tudatosítsa az emberekben a házasság fontosságát, mint garanciát a kapcsolatok stabilitására és eszközt a gyermeknevelésre alkalmas közeg megteremtésére.

Az idén a nagyváradi csoportot jelölték ki az országos projekt vezetőjének. Az elmúlt években országos szinten viszonylag gyenge volt a részvétel – Nagyvárad mellett csupán néhány város csatlakozott: Segesvár, Kolozsvár, Szászmedgyes és Suceava. Az idén a projekt vezetői igyekeztek minél több városba eljuttatni a projekttel kapcsolatos tudnivalókat, valamint a programjavaslatokat.

Nagyváradon az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztató február 7-én 15.30-tól lesz, a Gheorghe Șincai megyei könyvtár amfiteátrumában, ezt követi a nyitókonferencia. Pénteken a témához kapcsolódó szórólapokat osztanak majd váradi iskolások és az óvodások, ha az időjárás megengedi; ugyancsak aznap kezdődik el az A házasság felé, a megértés és szeretet virágos útján című kurzus, melyet 10 órától a Iuliu Maniu görög-katolikus középiskolában, 13 órától pedig a Transilvania műszaki líceumban tartanak meg. Szombaton ünnepi vacsorát szerveznek, melyen egy régóta házasságban élő pár lát majd el tanácsokkal egy fiatal családot.