A hatóságok kivizsgálást indítottak Nagysinken, miután egy muníciódarab ez helyi gazda kertjébe csapódott

A hatóságok kivizsgálást indítottak Nagysinken, miután egy muníciódarab ez helyi gazda kertjébe csapódott
A Getica katonai kiképzőközpont parancsnoksága kivizsgálást indított a nagysinki lőtér közelében, ahol a SABER GUARDIAN-17 (SG-17) nemzetközi hadgyakorlat zajlik, hogy kiderítsék, miként történhetett meg, hogy a lőtéren használt muníció egy darabja egy helyi termelő kertjébe csapódott. 

A védelmi minisztérium közleménye szerint a muníciódarab nem robbant fel és nem sebesített meg senkit.

‘A Getica katonai kiképzőközpont vezetőségét csütörtökön 18 órakor értesítették, hogy egy gellert kapott lövedék egy morgondai (Merghindeal – Szeben megye) gazda kertjébe csapódott. A kert mintegy 300 méterre van a lőtér mellett, a becsapódásnak nem voltak áldozatai. A kiképzőközpont parancsnoksága kivizsgálást indított az ügyben’ – írja a védelmi minisztérium közleményében.

A nagysinki lőtéren, csütörtökön 16 és 16 óra 55 perc között tüzérségi lőgyakorlatot tartottak – írja a védelmi minisztérium közleménye.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .