A hatósághoz fordul az MPSZ

A Diszkriminációellenes Bizottsághoz fordul a Magyar Polgári Szövetség sepsiszéki szervezete, ha a helyi és megyei rendőrségeken, a csendőrségen és az ügyészségen nem biztosítják az anyanyelv használatának lehetőségét. Gazda Zoltán, az MPSZ sepsiszéki elnöke elmondta: a jogszabály értelmében a közintézményeknek tolmácsot kellene alkalmazniuk azért, hogy biztosítani tudják a szabad kommunikációhoz való jogot.

Gazda szerint: a jegyzőkönyvek összeállításánál a kihallgató rendőr, ha nem érti a magyar nyelvet, akkor a jegyzőkönyvbe teljesen más történet kerülhet be, ezért igényt tartanak arra, hogy az említett intézményekben a törvénynek megfelelően alkalmazzanak tolmácsokat. A sepsiszéki MPSZ elnöke közölte, ha kérésüket év végéig nem teljesítik, akkor a Diszkriminációellenes Bizottsághoz fordul.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter