A Határőrség hírei

Bihar megye – Október 8-án 23.30 óra körül a borsi határátkelőnél a határőrök igazoltattak két férfit, akik az országúttal párhuzamosan, gyalog haladtak Magyarország irányába.

Kiderült: 34, illetve 36 évesek, moldáv állampolgárok, és azzal a szándékkal érkeztek egy nappal korábban Romániába, hogy illegális úton Franciaországba jussanak. A hatóság bűnvádi eljárást indított ellenük.

Ázsiaiak. Október 9-én 20.30 óra körül a borsi határrendészek feltartóztattak egy négyfős csoportot. Az ázsiai állampolgárságú személyek úgy szerettek volna a schengeni övezetbe jutni, hogy illegálisan átlépik a román-magyar határt. Bűnügyi eljárást indítottak ellenük tiltott határátlépés miatt.

 

Hamis személyi. Az elmúlt szombaton 18.30 óra körül kilépésre jelentkezett a borsi határátkelőnél egy nő, román személyi igazolvánnyal és egy férfi kiséretében. Kiderült, hogy hamis okmányról van szó, a nő valójában 35 éves, moldáv állampolgár és D. Lilianának hívják. Azt állította, hogy Piatra Neamţon vásárolta az iratot, 500 euróért valakitől, akiről nem tud többet mondani, a kisérője pedig tisztában van azzal, hogy hamis a dokumentum. Bűnvádi eljárást indítottak mindkettőjük ellen.