A háromszéki romák nyilvántartásának kérdése

Kovászna megye – Európai Uniós pénzekből próbálják megoldani a háromszéki romák nyilvántartásának kérdését.

Kovászna megyében több száz roma él hivatalos iratok nélkül, ezt a hiányosságot készül rendezni a sepsiszentgyörgyi Pro Nobis Egyesület, mely pályázat útján 48.500 euró támogatást kapott erre a célra. Ez az összeg azonban nem elég, a Kovászna Megyei Lakosságnyilvántartó Hivatal több mint 5.800 euróval egészíti ki a PHARE támogatást.

A civil szervezet a sepsiszentgyörgyi, árapataki, baconi, kőröspataki, bölöni, hídvégi és nagyborosnyói népes roma közösségekben próbálja rendezni a hivatalos dokumentumok hiányát. Az elmúlt fél évben közel 500 esetet azonosítottak, amelyekből 200-at már sikerült megoldaniuk. A Pro Nobis Egyesület felmérése szerint 330 roma személynek nincs születési bizonyítványa, és több mint 150-nek a személyazonosságija hiányzik.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .