A Harangszó szeptemberi második számából

A Harangszó szeptemberi második számából
„Szolgálatunk csak akkor lehet igazi segítség kisebb vagy nagyobb körben, ha az Igébe gyökerezik, és onnan táplálkozik” – írja a két nővér, Mártha és Mária bibliai története kapcsán szuggesztív erejű cikkében Eszenyeiné Széles Mária, a lap címoldalán.

A Harangszó vezércikkét ezúttal Babes Ardai Erika jegyzi, aki Radványi Károly református tipográfusra emlékezik, egy gazdag életút ismertetésével.

Ismét jelentkezik a lap népszerű ifjúsági rovata, melyben ezúttal a Szeretethíd, azaz a Kárpát-medencei református önkéntes napok szilágyballai eseményeiről számol be Kocsi Ella.

A Nőszövetség rovatban a szatmárnémeti-szamosnegyedi gyülekezet nőszövetségi jubileumáról, a református asszonyok szolgálatáról tudósít Muszka Sára. A Hitünk és életünk rovatban az érmihályfalvai Bernáth József református iskola 2010-ben indult történetét ismerteti Balázsné Kiss Csilla lelkipásztor.

Ismét jelentkezik a Nyári élmények rovat, melyben ezúttal a nagybánya-óvárosi reformátusok észak-magyarországi kirándulásáról olvashatunk Lakatos Nella tollából.

A hetedik, utolsó előtti résszel folytatódik Péter Csaba, presbiterképzéssel kapcsolatos sorozata. A Mozaik oldalon Fekete Károly nemrég megjelent kátémagyarázatát ismerteti az Olvasólámpa rovat. A oldal további szerzői: Visky István, Csohány János és Adorjáni László.

A híroldalon a Keskeny út fesztiválmisszióról, a hadadi KRISZ-táborról, szilágyballai olvasóéjről és a katolikus szervezésű médianapról olvashatunk. A lapszám Wass Albert, Dietrich Bonhoeffer és Müller Dezső egy-egy versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.