A gyógyszerimportőrök újra fenyegetőznek

A gyógyszerészek, gyógyszerimportőrök és –forgalmazók arra figyelmeztetnek, hogy egy újabb gyógyszerkrízisre lehet számítani a Közegészségügyi Minisztérium bejelentése nyomán.

Miután Eugen Nicolaescu, közegészségügyi miniszter bejelentette, hogy az új ingyenes- és ártámogatott gyógyszerek listája 5-12%-os gyógyszerár-csökkentést hoz magával, az importőrök bejelentették, hogy csökkenhet a Romániába behozott gyógyszerek mennyisége, és ezzel együtt lehetséges lesz, hogy ne tudjanak eleget tenni minden megrendelésnek.

Hamarosan újra összeülnek, hogy átmeneti megoldást találjanak ki őszig, amikor a szakminisztérium leül a forgalmazókkal, hogy újratárgyalják a gyógyszerárakat.

„Ha nem importálnak, akkor a következő hónapokban komoly gyógyszerhiánnyal találhatjuk szembe magunkat (…). A forgalmazók azt mondják, hogy ilyen feltételek mellett nem tudnak kitartani. A gyógyszertárak a beszállítók nélkül pedig nem lesz mit eladjanak.” – nyilatkozta Clara Elena Popescu, a RomániaiGyógyszerészeti Kamara alelnöke.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .