A gyerekeket ünnepelték Diószegen

A gyerekeket ünnepelték Diószegen
Gyerekzsivajjal telt meg a közelmúltban a bihardiószegi művelődési ház: a körzeti RMDSZ-szervezet a helyi tanítók és az óvodapedagógusok együttműködésével egy vidám gyereknapi programra várta az elemistákat és óvodásokat.

A program elején Mados Attila, a község polgármestere pár szóban jó szórakozást kívánt a lelkes gyerekseregnek, az azt követő változatos programban mindenki talált kedvére valót. Az iskolásoknak népi gyermekjátékok, népdalok teremtették meg a jó hangulatot, de helyet kaptak a mai kor zenéi, táncai is. Volt kézműveskedés és aszfaltrajzverseny is. Az óvodások programja egy közös játékkal kezdődött, majd ki-ki az érdeklődésének megfelelő tevékenységet választhatta ki. Gyöngyfűzéssel, csutkavár építéssel, nyomdázással és egyéb játékokkal tölthették el a délutánt.

Csillogó szemű gyerekek

A gyerekek éhségüket és szomjukat is csillapíthatták az időközben az anyukák által készített csoki golyókkal, valamint bodzaszörppel, amivel az óvónénik készültek. A legnagyobb sikere kétségkívül Kátya és Didi bohócnak volt, akik a rendezvény egész ideje alatt azon szorgoskodtak, hogy minden gyereket megörvendeztessenek egy lufiból formázott ajándékkal. A rendezvény méltó lezárása volt, hogy a sok csillogó szemű apróság egyszerre fújta a szappanbuborékot, színesítve ezzel is a vidám kavalkádot.