A gyerekekért túrnak

A gyerekekért túrnak
Kolozsvár – A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) frissen alakult Szociális Bizottsága nagy tervekkel indítja a 2011-es évet. Első projektjük a Turi-muri turkáló nevet viseli, célja a beutalt beteg gyerekek életének megszépítése. A kolozsváriak szuper-olcsó ruhákra és mosolygó gyerekekre számíthatnak.

Első lépésként arra kérik a lakosságot, hogy a rég nem használt vagy fölösleges ruhadarabjaikat január 2-12. között juttassák el a KMDSZ Petőfi Sándor (Avram Iancu) utca 21. szám alatti irodájába. Az összegyűlt ruhadarabokból január 13-án, 17 órától bárki kedvére válogathat, az érdeklődök a Mócok útja 75. szám alatt járulhatnak hozzá a nemes célhoz. Darabonként – egyetemista áron – egy lejt kell majd kihúzni a pénztárcákból.

A szervezők a bevételből bohócruhákat vásárolnak. Az önkéntes bohócok rendszeresen ellátogatnak majd a helyi gyerekkórházakban betegeskedőkhöz.

„A KMDSZ Szociális Bizottság csapata arra kér mindenkit, hogy járuljon hozzá egy kisember pillanatnyi boldogságához: vagy ruháival, vagy vásárlási kedvével vegyen részt az akcióban” – zárul a diákszervezet közleménye.

Címkék: ,