A Gordiusz verseny továbbjutói

A diákok mindegyike oklevelet, és tárgyjutalmat kapott a szervezőktől
A diákok mindegyike oklevelet, és tárgyjutalmat kapott a szervezőktől
A Gordiusz matematika körzeti tesztversenyen eredményei alapján Szatmár és Máramaros megyét hét diák képviseli április 4. és 6. között Kecskeméten.

 

 

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium étkezdéjében március 2–án került sor a Gordiusz matematika tesztverseny körzeti – Szatmár és Máramaros megyék – fordulójának az eredményhirdetésére. A két megye 8 középiskolájából összesen 450 tanuló vett részt. Az eredményhirdetésén külön díjazták minden résztvevő iskola legjobb eredményt elért tanulóját, összesen 47 tanuló kapott oklevelet, és tárgyjutalmat, és díjazták a felkészítőtanárokat, szervezőket, összesen 15 pedagógust. Ami a csapatverseny eredményeit illeti elsők lettek: a IX. osztályosok között Nagykárolyi Elméleti Líceum, X. osztályosok között a szatmárnémeti Kölcsey Főgimnázium, XI. osztályosok közül a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont, és a XII. közül a nagybányai Németh László Elméleti Líceum vitte el a pálmát.

 

 

Továbbjutók

 

 

A Kecskeméten, április 4. és 6. között megrendezésre kerülő döntőre hét tanuló jutott tovább a két megyéből: Beiland Arnold (IX.) nagykárolyi Elméleti Líceumból, tanára Gaskó Gabriella; Gyarmathy Tímea (IX.) a nagybányai Németh László Elméleti Líceumból, tanára Longáver Lajos; Dancu Júlia (X.) a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, tanára Ványi Emese; Kálmán Noémi (X.) a nagybányai Németh László Elméleti Líceumból, tanára Longáver Lajos; Bakos Tamás (XI.) a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontból, tanára Polcz Zita; Kovács Csilla (XII.) a nagybányai Németh László Elméleti Líceumból, tanára Zákány Mónika; Rigán Levente a nagybányai Németh László Elméleti Líceumból, tanára Longáver Lajos — tudtuk meg Kovács Béla pedagógustól, körzeti szervezőtől.