ERDON Helyi hírek

2008.10.11. 12:21

Litván és cseh vendégek Szatmárnémetiben

<p>Szatmárnémeti - Jövő héten cseh es litván tanintézmények képviselői látogatnak a szatmárnémeti Vasile Lucaciu Általános Iskolába, s amint azt Hudak Ildikó igazgatótól megtudtuk, vendégeiket színes és tartalmas programokkal várják a házigazdák.</p>

A tervek szerint meglátogatják a Tűzoltótornyot, a Dinu Lipatti Filharmóniát, templomokat, ezenkívül olyan településeket keresnek fel, mint: Apa, Avasfelsőfalu, Kányaháza.

A három iskola, azaz a litvániai Vilniaus R. Visialaukes Pagrindine Mokykla Visisalaukes Kaima, a csehországi Logopedicka Zakladni Skola Mecholupy és a dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola az Europa ohne Vorurteile und Gewalt – Európa előítéletek és erőszak nélkül elnevezésű Comenius program keretén belül egy közös projektet indítottak útjára.

Az együttműködés fő célja, hogy a partnerországok különböző kulturális rétegeiből származó tanulók megismerjék a különbözőségükben rejlő sokszínűség nagyszerűségét, s ezáltal aktívan vegyenek részt az előítélet– és erőszakmentesEurópa eszméjének megvalósításában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!