A fűtéspótlék kérelmezéséről

A fűtéspótlék kérelmezéséről
Szatmár megye – Szatmárnémetiben szeptember 30–ig kérelmezhetik a fűtéstámogatást azok aki fával fűtenek. A gáztámogatásra október 1–től veszi át a kérelmeket a hivatal, tudtuk meg Sógor Enikő tanácsadótól.

Ebben a fűtésidényben, azok akik fával fűtenek Szatmárnémetiben, szeptenber 30–ig adhatják le kérelmeiket a Szociális Gondozói Hivatalban. Azok az ügyfelek, akik következő hónapban, azaz októberben kérelmezik, egy hónap támogatásától elestek, visszamenőleg nem kapják meg, tudtuk meg a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal tanácsadójától, Sógor Enikőtől. Azok, akik gázzal fűtenek, már igényelhetik a fűtéstámogatáshoz szükséges formanyomtatványt a szatmárnémeti Ilisesti 4. szám alatt található székhelyen.

A kitöltött nyomtatványokat október 1–től veszi át a hivatal. A kitöltött típusnyomtatvány mellé csatolni kell egy gázszámlát, a kérelmező jelenlegi munkahelye által kiállított jövedelemigazolást, vagy esetenként nyugdíjszelvényt és egy fénymásolatot a személyi igazolványról. A fűtéstámogatásra a kérelmeket csak az Ilisesti utca 4. szám alatt veszik be. Az intézmény dolgozói munkanapokon 9 és 14 óra között várják az ügyfeleiket.

Fűtéstámogatás vidéken

Incze Lajos, Halmi polgármestere a fűtéstámogatásról érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy a kérelmeket folyamatosan veszik át Halmiban. A polgármesteri hivatalban ki van függesztve, hogy milyen papirok szükségesek a fűtéspótlék kérelmezéséhez. Sebesi János, Sárközújlak polgármesterét is megkerestük telefonon. Ő azt válaszolta, hogy Sárközújlakon keddig még nem vettek át az igénylést a fűtéstámogatásra, mert nem kapták meg a szükséges formanyomtatványokat. Gáman Mihai polgármesterétől megtudtuk, Pusztadarócon és a hozzá tartozó településeken — Atya, Szamosdara és Pete — szeptember 30–ig kérelmezhetik a fűtéspótlékot azok akik fával, szénnel, petrolkémiai származékokkal fűtenek.

Legfelsőbb határ/fő         Összeg/hó

125                                     46

125–170                            42

170–210                            38

210–250                            34

250–290                            30

290–345                            26

345–390                            22

390–440                            18

440–500                            14

Karikás Enikő