A FRF büntette a Dinamot és a Rapidot

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága ezuttal nem kegyelmezett az élvonalban szereplő Dinamonak: a következő két hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuknál kell rendezzék (az Aradi UTA és a Gloria Buzau ellen nem engedhetnek be nézőket a mérkőzésre), illetve 50 ezer lejt kell fizessenek.

Büntették a Rapidot is: ők csak egyetlen mérkőzést, a FC Vaslui elleni mérkőzést kell zárt kapuk mögött játszák, és 30 ezer lej büntetést kell fizessenek.

A FRF bizottsága azért büntette a két egyesületet, mivel az egymás elleni bajnokin a szurkolók verekedtek a csendőrökkel. A Dinamonak egyébként korábban már kegyelmezett a FRF: a Craiovai U elleni mérkőzésen, az oltyán városban történt rendbontások miatt kellett volna büntessék a „vörös kutyákat”, azonban FRF megengedte, hogy a Dinamo közönsége előtt játszhassa a Rapid elleni találkozót.

A Rapidot egyébként szurkolói miatt ebben az idényben második alkalommal bünteti a FRF: a 8. fordulóban a Gloria Buzau ellen játszott gólnélküli döntetlent a Rapid, majd a 10. fordulóban a Konstancai Farullal (2–0) játszott nézők nélkül hazai pályán.