A fővárosban és 15 megye 38 településén pusztított a vihar, hárman életüket vesztették

Akt.:
Fotó: ziare.com
Fotó: ziare.com
A fővárosban és 15 megye 38 településén pusztított szerdán este és csütörtökre virradóan a vihar – tájékoztat az országos katasztrófavédelmi felügyelőség csütörtöki közleménye.


Az érintett megyék a következők voltak: Fehér, Argeş, Kolozs, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunyad, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Szatmár, Szilágy, Vaslui és Vâlcea.

Bukarestben egy 42 éves férfi életét vesztette, amikor rádőlt egy fa.

Egy 49 éves Puieşti községbeli férfi és egy 64 éves Puşcaşi községi asszony vesztette életét szerda délután, miután mindekttejükbe villám csapott. A férfi pásztor volt, az asszonyba szőlőszedés közben csapott bele a villám. Cristian Lapa, a Vaslui megyei prefektúra szóvivője elmondta, egyik személy életét sem sikerült megmenteniük a helyszínre érkező mentőcsapatoknak.

A tűzoltóság öt lakásból és 23 udvarból pumpálta ki a vizet. 15 kidöntött fát és egy lámpaoszlopot távolítottak el az úttestről, kilenc gépkocsi megrongálódott. Az erős szél 23 épület tetőszerkezetében okozott kárt. A fővárosban 13 fát döntött ki a szél, egy férfi életét vesztette. Országszerte 4.000 tűzoltó segédkezett a viharkárok elhárításában.

A károk felmérése folyamatban van.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,