A fiú – Az évad utolsó premierje

A fiú –  Az évad utolsó premierje
Forgách András A fiú című drámáját mutatja be a Szigligeti Társulat május 24-én, pénteken 19 órától a Stúdióban. Az előadást maga a szerző rendezte, a díszlet és a jelmezek Florina Bellinda Vasilatos munkái.

A bemutatót követően még 25-én, szombaton és 26-án, vasárnap is megtekinthető az előadás, szintén 19 órától. Jegyek a színház pénztárában válthatók, diákoknak és nyugdíjasoknak 10, felnőtteknek 20 lejért. A pénztár nyitvatartási ideje: keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.

Szokatlan időpontban, karácsony előtt érkezik egy nyugdíjas házaspár a hegyek közötti turistaházba. Nem a városban, a családjukkal ünnepelnek, már ez is különös. Ők az egyedüli vendégek az épületben. Beszélgetésük inkább harc, mint dialógus, egy hosszú, egymás mellett leélt élet egyik utolsó csörtéje. Mígnem megjelenik a falu lelkésze, majd a fiú és az őt kereső rendőrök is. A történet három tragikus figura sorsáról szól, az Öregasszony, a Lelkész és a Fiú sorsa fonódik össze egy végzetes pillanatban. Ahogyan a költő mondja: „Nincs feloldás, enyhülés.” Ahogy egy tragédiában illik is. Forgách András író, Jászai Mari-díjas dramaturg nagy színházi tapasztalattal rendelkező szerző, több díjnyertes és sikerrel játszott darabot és adaptációt jegyez, nemegyszer ő maga rendezi meg a darabjait; akárcsak ezúttal a Szigligeti Színházban, A fiú című drámájának ősbemutatóját.

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk.

Szereplők

Apa: Hajdu Géza

Anya: Fábián Enikő

Lelkész: Dimény Levente

A fiú: Varga Balázs, Hunyadi István

Kislány: Lászlóffy Emőke

Nyomozó: Pál Hunor

Gondnoknő: Tóth Tünde

Első rendőr: Szotyori József

Második rendőr: Csatlós Lóránt

Szerelő: Dobos Imre

Rendező: Forgách András

Díszlet, jelmez: Florina Bellinda Vasilatos

Ügyelő: Joó Emília

Súgó: Ţentea Katalin

Hangosítók: Zsurka József, Szanday Csongor

Világosítók: Nosz Botond, Nagy Imre