A férfiaknak fontosabbak a kütyük, mint a szex

Egy brit felmérés szerint a férfiak több mint negyedével fordult már elő, hogy egy intim pillanatban kedvesük helyett inkább a mobiltelefonjukat részesítették előnyben, ha hívást vagy sms-t kaptak.

A közel kétezer férfi bevonásával készült felmérés eredményei szerint az életünkben egyre nagyobb szerepet játszó elektronikai eszközök szexuális életünkre igencsak negatív hatással vannak. A megkérdezettek 26%-a ismerte be, hogy bármit is csinál, abbahagyja, ha mobiltelefonja csörögni kezd, további 7% pedig arról számolt be, hogy szex közben is hajlamos fontos hívásokon vagy üzeneteken törni a fejét.

A tendencia sokkal inkább a 18 és 34 év közötti korosztályra jellemző, melynek 30%-a saját bevallása szerint túl sok időt tölt azzal, hogy kedvenc ketyeréjén játsszon, de még az 55 év felettiek 12%-ával is előfordul, hogy a szex helyett a telefonjukat választják. Az adatok szerint a férfiak 89%-ának van valamilyen elektronikai eszköze, pl. mobiltelefon, mp3-lejátszó, laptop, palmtop vagy hordozható játékkonzol. A felmérést készítő magazin munkatársa szerint bár mindenki tisztában van azzal, hogy az elektronikai eszközök és a mobiltelefonok hatalmas befolyással vannak az életünkre, mégis meglepő, hogy sokan képesek kockára tenni a szerelmi életüket pusztán azért, hogy mások számára elérhetőek legyenek.