„A Fennvaló kegyes volt”

„A Fennvaló kegyes volt”
Szatmár megye — „A Fennvaló kegyes volt a pusztadaróciakhoz, egész héten esett az eső, ma viszont süt nap”— kezdte köszöntő beszédét az idei jubileumi pusztadaróci falunapokon Gaman Mihaly polgármester.  Pusztadaróc napok (02)

Hagyományos forgatókönyv szerint rendezték meg az idei immár tízedik alkalommal megrendezett pusztadaróci falunapokat. Szombaton a sportté, a játékos versengésé volt a főszerep, ugyanis horgász–, rajz–, futó–, bicikli–, sakk– és malomverseny kerül megrendezésre, de természtesen az ilyenkor megszokott futalltorna sem maradt el, melyen hat csapat vett részt: a Pusztadaróci Recolta, a Szamosdarai Recolta, a Kökényesdi Válogatott, a Lázári Voinţa, a Pusztadaróci öregfiúk csapata, illetve a helyi roma nemzetiségű futballistákból álló FC Roma. Végül a Pusztadaróci Recolta szerezte meg a kupát.

Annak ellenére, hogy egyszer–egyszer eleredt az eső, senkinek sem szegte kedvét az ilyenkor szokatlanul zord időjárás. Ekkor még senki sem remélte, hogy a vasárnapra hét ágra süt majd a nap. A horgászveresenyen kicsik és nagyok egyaránt elővették a „pecabotot”, míg a rajz–, futó– és bicikliversenyen inkább csak a fiatalabb korosztály képviseletette magát.

Napsütésben
Vasárnap a déli órákban, annak ellenére, hogy a színpadi műsor csak később kezdődött, nagy volt a nyűzsgés a kastélykertben, ugyanis az árusok már felállították a standokat. A színpadi műsor az iskolások fellépéseivel kezdődött, alig akadt olyan iskolás a faluban, aki legalább egy tánc erejéig ne lépett volna színpadra, így a közönség nagyrészt büszke szülőkből állt, akik tapssal jutalmazták a nem mindennapi produkciókat, közben pedig kicsik és nagyok egyaránt találtak maguknak elfoglaltságot. A fiatalok érdeklődését nagyrészt a körhinta kötötte le, illetve a mellette lévő ügyességi játékok, de a sörsátrak sem voltak foghíjasak, hiszen sokaknak meghozta az étvágyát az ilyenkor elmaradhatatlan kolbász, sülthús illetve miccs illata, persze, jól fogyott a sör és az üdítő is.

A késő délutáni órákban a Harag György Társulat színészei nevettették meg a község lakóit, de koncertekből sem volt hiány, hiszen fellépett majd a 2 Brothers, az Amoulette, a Másfél Deci, a Qwitt, Mr. Kaly és Matyi és a Hegedűs. Az estét tüzijátékkal koronázták meg. Végül elmondhatjuk, hogy az idei falunapokon bárki megtalálhatta a kedvérevaló elfoglaltságot, a zenei kínálatra sem lehet panasz, ugyanis mulatós zenéből sem volt hiány, hiszen erre van igazán a faluban és környékén igény. A doróciak ismét bebizonyították, tudnak mulatni…