„A fellépésem legyen meglepetés a nézőknek”

„A fellépésem legyen meglepetés a nézőknek”

Nagyvárad – Balogh Brigitta XII-es nagyváradi diáklány révén erdélyi résztvevője is van az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának. Fellépését megelőzően a Bihari Napló kérdéseire is válaszolt.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a műsorral?

-A nyáron láttam a reklámját az RTL Klubbon, s arra gondoltam, hogy kár lenne egy ilyen lehetőséget kihagyni. Mivel a nővérem Budapesten lakik, elutaztam hozzá, s közösen mentünk el az első selejtező kör helyszínére. A versenyre érkezőket Ördögh Nóri műsorvezető fogadta, a zsűriben pedig énektanárok, főszerkesztők, különböző szakemberek foglaltak helyet. Három számot énekeltem, hogy biztos legyek a sikerben, ezek közül kiemelném Björk It’s ah so quiet című slágerét, különlegessége folytán. Ezt követően értesítettek, hogy tovább jutottam, azonban ez még nem jelentett semmit, hiszen csupán az előselejtezőről volt szó. A második fordulóra júliusban került sor, ekkor egy Zanzibár számmal, s a már említett Björk-dallal léptem fel. Augusztus végén hívtak fel telefonon, s jelezték, hogy bejutottam a legjobb negyvenkettő közé. A Csillag születikről azt kell tudni, hogy több kategóriában lehetett rá jelentkezni, azonban csak egy győztes lesz, a bemutatott produkció műfajától függetlenül. A televízió a három középdöntőtől kezdődően fogja élőben közvetíteni a megmérettetést, műsoronként tizennégy produkció lesz megtekinthető. Én a november 10-i adásban fogok fellépni, a zsűriben Náray Tamás divattervező, Falusi Marian énekesnő, Keleti Andrea táncművész és Fábry Sándor showman lesznek. Középdöntőkként négyen fognak továbbjutni, két személyt a zsűri tagjai, kettőt pedig a közönség juttat tovább, SMS szavazatok formájában. Az így továbbjutott tizenkét résztvevő november 24-én fogja folytatni. A szerződésem is köt, illetve amúgy sem árulnám el, hogy én mivel készülök a fellépésemre, vagy milyen ruhát fogok viselni, mivel azt szeretném, ha meglepetés lenne a nézőknek.

– Véleményed szerint milyen a többi fellépő?

– Szerintem jó fej a többi versenyző, azon az ismerkedési bulin barátkoztam össze velük, melyen azok vettek részt, akik bejutottak a legjobb negyvenkettő közé. Azóta ezek a kapcsolatok tovább erősödtek, hiszen az utóbbi hetekben minden pénteken, szombaton és vasárnap közös felkészítő programokban veszünk részt. Az utóbbi időben szerdánként is kell járjunk ruhapróbára, ez egy kicsit gondot okoz az iskolai hiányzások miatt, de amikor itthon vagyok, igyekszek mindent bepótolni. A stáb tagjai egyébként nagyon kedvesek velünk, mindenre odafigyelnek, mintha mindannyian nagy sztárok lennénk. Rövid videofilmeket is készítettek rólunk, ezek a www.csillagszuletik.tv honlapon tekinthetők meg. Az esélyeimről nem igen tudnék nyilatkozni, hiszen ez sok mindenttől függ. Én mindenesetre a tévénézők szemébe igyekszek nézni a kamerán keresztül, hogy minél személyesebb kontaktust alakítsak ki velük.

Ciucur L. Antonius