A felelőtlenség áldozatai

A felelőtlenség áldozatai
Nagyvárad – Csütörtökön Tegnap valamivel 10 óra előtt súlyos közúti közlekedési baleset történt a Nagyváradot dél felől elkerülő körgyűrű Rulikowski-temető mögötti szakaszán.

A több áruszállító kamion alkotta hosszú sor előzésébe igen felelőtlenül kezdett a körgyûrû Félix fűrdői elágazása felé tartó Dacia Logan személygépkocsi huszonegy esztendõs vezetője, s későn vette észre vele szemben a repülőtér irányába szabályosan közlekedő, szintén bihari rendszámú Opel Vectrát. A csúszós, esőáztatta úton mindkét jármű fékezett ugyan, ám a vétlen vezető hasztalan próbálta az út mellett húzódó nagyon mély árok szélén kormányozni autóját, a frontális ütközést képtelen volt elkerülni.

A Logan az úton pördült meg, vezetõjét úgy ahogy megvédte a biztonsági öv és a légzsák, miközben az Opel az árokba csapódott, de annak sem vezetője, sem mellette ülõ felesége nem volt bekötve, s így a légzsákok sem működtek. Mindkettőjüket nagyon súlyos állapotban, míg a Loganban ülő három személyt könnyebb sérülésekkel a mentõk szállították a Megyei Kórházba.