A Fehér Házban fogadja Donald Trump elnök Klaus Iohannist augusztus 20-án

Újra az USA-ba látogat Klaus Iohannis
Újra az USA-ba látogat Klaus Iohannis
Augusztus 20-án a Fehér Házban fogadja Klaus Iohannis államfőt Donald Trump, az USA elnöke – közölte kedden az Amerikai Egyesült Államok elnöki hivatala.

A két államvezető az Amerikai Egyesült Államokat és Romániát érintő közös biztonsági kihívások megfelelő kezeléséről, az energiaügyi partnerség, valamint a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok elmélyítéséről fog tárgyalni. A látogatás abból a szempontból is jelentős, hogy Románia idén ünnepli a kommunista rezsim megdőlésének harmincadik, a NATO-hoz való csatlakozásának pedig tizenötödik évfordulóját. A Fehér Ház közleménye szerint Trump elnök várakozva tekint a találkozás elébe, hogy Iohannis elnökkel közösen ünnepelje meg ezen jelentős évfordulókat. A román államelnöki hivatal megerősítette a hírt, miszerint Klaus Iohannis augusztus 19-20-án Washingtonban tesz látogatást Donald Trump amerikai államfő meghívására.

Iohannisnak elnöki mandátuma alatt ez lesz a második látogatása az USA elnökénél. Első alkalommal 2017 júniusában tett eleget Trump meghívásának.

 

www.agerpres.ro