A falusi lakodalmakat idézi meg a Háromszék

A falusi lakodalmakat idézi meg a Háromszék
A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes A banda című előadását láthatja a nagyváradi közönség november 13-án, csütörtökön 19 órától a Szigligeti Színházban.

Az előadásra jegyek válthatók a Szigligeti Színház jegypénztárában 15 lejért, diákok, nyugdíjasok kedvezményesen, 10 lejért válthatnak belépőt. Bővebb információt a 0772/215-371-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.
„Az 1970-es évek végétől a 90-es évek elejéig több alkalommal éltem át személyesen is mezőségi,- palatkai, vajdakamarási, mezőkeszüi, visai- esküvőket, lakodalmakat. Nemcsak a magyarpalatkai banda játéka, zenéjük ereje, lendülete volt az elragadó, hanem a násznép mulató energiája is. Azok az emberek szerettek mulatni, fáradhatatlanul sokat és jól táncoltak. A 21. századdal a hagyományos falusi lakodalmak is lassan eltűnnek, átalakulnak. A történet egyszerű: lakodalomra készülő zenészek, érkeznek a vőfélyek, de a banda még nem készült el. Sietni kell, mert következik a menyasszonykísérő, a menyasszony búcsúztató, de akad, aki megzavarja a szép ceremóniát.” – fogalmaz az előadás rendezője, koreográfusa, Könczei Árpád.