A Föld napját ünnepelték

A Föld napját ünnepelték
Szatmár megye — A Föld napja alkalmából a megyeszékhelyen és vidéki településeken is különböző akciókat szerveztek. A lelkes óvodások és iskolások a környezetvédelem fontosságára figyelmeztetnek mindenkit.

A Föld napján szervezett programok mindegyike arról árulkodik, hogy az óvodásoknak, általános, illetve középiskolás diákoknak egyaránt fontos az, hogy megóvjuk bolygónkat a káros hatásoktól. Szatmárnémetiben az Ökokör középiskolás diáktagjai újrahasznosított anyagokból készült montázsok felvonultatásával emlékeztek meg a Föld napjáról.

A szatmárudvari óvodások az iskolásokkal közösen szerveztek programokat ezen a napon. Programjuk mottója: „Segítsük a Föld szívét, hogy minél tovább doboghasson”. A gyerekek környezetvédelmi témájú plakátokat készítettek, énekekből és táncokból álló műsorokat mutattak be, majd pedig egy ökovetélkedő keretében mérték össze tudásukat.

Játékos formában

A szatmárnémeti 6–os számú óvodában kétnapos program keretében ünnepelték meg a Föld napját. A kicsik játékos formában sajátíthatták el a környezetbarát gondolkodásmódot. Plakátokat készítettek, és egy vetélkedőn is részt vettek, majd pedig egy óriási földgömböt készítettek kartonpapírból, száraztésztából és más anyagokból. Végül a gyerekek egy látogatást tettek a Kossuth–kertben.

A hétfői nap folyamán a szatmárnémeti 10–es számú általános iskola, valamint a túrterebesi általános iskola diákjai egy egész napos túrterebesi kiránduláson vettek részt. A kirándulást Túrterebes önkormányzata és a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség közösen szervezte. A diákok egy szakember segítségével vízmintát vizsgáltak meg, ellátogattak a védett területekre, majd pedig facsemetéket ültettek a túrterebesi iskola udvarán.