Aktuálpolitika

2020.11.23. 16:30

PSD: Orban és a PNL szegénységre ítélt több százezer családot

Ludovic Orban miniszterelnök és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szegénységre ítélt több százezer családot – állapítja meg a Szociáldemokrata Párt (PSD) hétfői Facebook-bejegyzésében.

„Százával halnak meg a románok naponta! A kórházak összeomlanak! Meghaladta a tízezret a járvány halálos áldozatainak száma! Ez a PNL drámai kudarcának eredménye, ami a járványhelyzet kezelését illeti. Nem támogatták a gazdaságot és nem támogatták az oktatást sem. Feláldozták gyermekek millióinak jövőjét, és egy olyan világba száműzték őket, ahol online oktatásban részesülnek táblagép, internet és digitális tankönyvek nélkül. Orban és a PNL szegénységre ítélte a zöldségtermesztésből élő családok százezreit, csakhogy virágozzanak a nagy külföldi áruházláncok. Ugyanakkor Cîţu és szánalmas, hisztérikus bandája számára a nyílt levelek írása képezi a prioritást. A PNL úgy véli, azzal hogy nevetségessé teszi magát a PSD ajtaja előtt, elterelheti a románok figyelmét az egészségügyi rendszer katasztrofális állapotáról, vagy a csőd szélére juttatott kisvállalatok ezreiről' – írja a bejegyzésben, amely felhívja a fosztogatók figyelmét, hogy a románok 'mindenki számára hozzáférhető teszteket, biztonságos kórházakat, stabil munkahelyeket és működő iskolákat akarnak, nem pedig cirkuszt, tolvajlást és nyílt leveleket”.

A PNL bukaresti jelöltjei nyílt levélben fordultak hétfőn Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnökhöz, amelyben kérték, hogy a PSD léptesse vissza választási listáiról azokat, akiknek gondjai vannak az igazságszolgáltatással. Hasonló tartalmú levelet fogalmazott meg Florin Cîţu pénzügyminiszter is.

Borítóképünk illusztráció

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában