A DNA-nál tett feljelentést Sebastian Ghiţă és Bogdan Diaconu a kormányfő ellen A Föld bölcsessége megvásárlása miatt

A DNA-nál tett feljelentést Sebastian Ghiţă és Bogdan Diaconu a kormányfő ellen A Föld bölcsessége megvásárlása miatt
Az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA) tett feljelentést pénteken Dacian Cioloş kormányfő ellen Sebastian Ghiţă képviselő és Bogdan Diaconu, az Egységes Románia Párt (PRU) elnöke.

Bogdan Diaconu úgy nyilatkozott, pártja nevében A Föld bölcsessége nevű Brâncuşi-szobor megvásárlása miatt tesz feljelentést a kormányfő ellen, hivatali visszaélés és csalás bűncselekménye gyanújával.

”Dacian Julien Cioloş kormánya új programba kezdett: műalkotások megvásárlásába, a valós értékükhöz képest tízszeres áron’ – jelentette ki Bogdan Diaconu.

Sebastian Ghiţă a DNA-hoz való belépése előtt azt mondta, az első becslések szerint ötmillió euróban állapították meg a szobor értékét, ‘a Cioloş-kormány viszont 11 milliót költött a románok pénzéből egy olyan műalkotásra, amely különben is a nemzeti örökség részét képezte, és így nem lehetett kivinni az országból.’

Sebastian Ghiţă óriási csalásnak nevezte a Brâncuşi-szobor megvásárlását és kijelentette, itt az ideje, hogy a DNA bebizonyítsa, hogy ügyészei valóban pártatlanok.

Állítása szerint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egyértelműen tudatta a kormánnyal, hogy a szobrot nem lehet közpénzekből megvásárolni.

AGERPRES/(RO – szerző: Mihai STOICA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro