A DNA három év börtönbüntetés kiszabását kérte Călin Popescu-Tăriceanura

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu
Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei három év börtönbüntetés kiszabását kérték kedden a legfelsőbb bíróságon Călin Popescu-Tăriceanura abban az ügyben, amelyben hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják.

Az ügy zárótárgyalására kedden került sor a legfelsőbb bíróságon, amikor az ügyész fenntartotta a vádat, az ügyvéd pedig megtartotta záróbeszédét.
Az ítélethirdetésre május 22-án kerül sor.

A keddi tárgyaláson a DNA ügyésze azt mondta, hogy a szenátus elnöke a tárgyalás egész ideje alatt ‘teljes arroganciáról tett tanúbizonyságot’, eltekintett a vádhatóság alapos indoklásától, és ‘magas fokú végzettségéhez méltatlan módon’, mindenféle ‘gyerekes’ érvekkel próbálta saját verzióját bizonyítani.

‘Minden kétséget kizáróan bizonyítottnak látjuk a tettek elkövetését, ezért három év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérjük a vádlottra’ – hangoztatta az ügyész. A maga során az ügyvéd azt kérte a bíróságtól, hogy tekintsenek el a 2008-2014 között ‘alaptalanul’ készített nemzetbiztonsági lehallgatások jegyzőkönyveitől. A védelem szerint a DNA-nak nincsenek bizonyítékai.
Călin Popescu-Tăriceanut hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják egy snagovi erdőterület és egy băneasai farm tulajdonjogának visszaállításával kapcsolatos ügyben.

www.agerpres.ro