A DNA cáfol: nem folyik eljárás Pásztor Sándor tanácselnök ellen

A február 6-i dátummal kiadott dokumentum: a Bihar Megyei Tanács elnöke ellen semmilyen vádat nem hozott fel a DNA
A február 6-i dátummal kiadott dokumentum: a Bihar Megyei Tanács elnöke ellen semmilyen vádat nem hozott fel a DNA
Egy helyi román hetilapban megjelent híreszteléssel ellentétben Pásztor Sándor ellen semmilyen minőségben nem folytat eljárást a DNA – derül ki egy dokumentumból.

A Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnökét a Bihoreanul hozta hírbe, a magyar civil szervezeteknek nyújtott, pályázati úton megítélt támogatások kapcsán. Egyelőre tisztázatlan körülmények között a bulvár stílusáról is közismert hetilap birtokába jutott dokumentumok alapján megírt cikk arra utal, hogy eljárás folyik Pásztor Sándor ellen. Az érintett, mint megtudtuk, a megjelentek nyomán hivatalosan kérte az ügyészség álláspontját. A február 6-i dátummal, számára kiadott dokumentumból pedig egyértelműen kiderül, hogy a Megyei Tanács elnöke ellen semmilyen vádat nem hoztak fel, neve sem gyanúsítottként, sem más minőségben nem merült fel.

Átlátható és követhető

A civil szervezetek programjainak támogatása évtizedes gyakorlat amúgy a Megyei Tanácsnál. A beérkező igényléseket az önkormányzati vezető elmondása szerint szakmai bizottságok bírálják el, és a rendelkezésre álló alapok függvényében, átlátható és követhető módon, a vonatkozó törvényi és belső szabályozások függvényében hagyják jóvá. Az elmúlt évek sikeres gyakorlata nyomán a metodológia idén is változatlan, és a 2019-es költségvetés tervezetében szerepel a civil szervezetek támogatására elkülönített összeg.

Ciucur Losonczi Antonius