A Diszkrimináció-ellenes Tanácshoz fordulhat

Marosvásárhely – Politikai diszkriminációnak titulálta Smaranda Enache, a Pro Európa Liga társelnöke, azt a tényt, hogy mai napig sincs irodája Marius Ichim Marosvásárhely liberális alpolgármesterének.

Véleménye szerint Marius Ichimnek minden joga megvan, hogy a Diszkrimináció-ellenes Tanácshoz vagy esetleg a bírósághoz forduljon. A PEL szerint Ichim bűnvádi pert is indíthat a polgármester ellen mivel az utóbbi megakadályozza a legális feladatainak elvégzésében, nem kap irodát, nincs kijelölve a munkaköre, nincs joga dokumentumokat aláírni és egyszerűen nem tartózkodhat ott ahol van a munkahelye. Smaranda Enache nem zárja ki hogy az ügy kapcsán egy jól felépített per a polgármester állásából való felfüggesztését is eredményezheti. Erre még nem volt példa Romániában, de arra sem volt példa, hogy egy alpolgármestert ne fogadjanak be a polgármesteri hivatalba. „Egy ilyen agresszív eljárásra sem volt példa Romániában. Nagyon rossz példa, ha ilyen példát követnénk, leállna az egész élet Romániában. Holnap lehet, hogy nem kapnánk gázt, vizet vagy villanyt, azért mert két ember nem tud összeférni”, véleményezte a PEL társelnöke.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .