A dévai megyei sürgősségi kórház tartozásai elérték a 9 millió lejt

Akt.:
A dévai megyei sürgősségi kórház tartozásai elérték a 9 millió lejt
A dévai megyei sürgősségi kórház tartozásai elérték a 9 millió lejt. A felhalmozott adósság miatt a múlt hét végétől egyes élelmiszer-beszállítók ideiglenesen nem szállítottak csirkehúst az egészségügyi intézménynek, így a cukorbeteg páciensek csak krumplipürét kaptak ebédre, nyilatkozta hétfőn Adina Pera Ştefănie, a kórház menedzsere.

A menedzser elmondta, a helyzet hétfőn oldódott meg, miután megegyeztek a csirkehúst beszállító vállalkozással, hogy az intézmény kedden rendezi tartozásait a cég felé.
“A cukorbeteg páciensek különleges étrendjéről van szó, amelyből hiányzott a csirkehús. A probléma megoldódott, a keddi nap folyamán fizetünk” – magyarázta a kórház vezetője.
Hétfőn a Hunyad megyei tanács vezetősége leellenőrizte a dévai kórház helyzetét, tekintve, hogy a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozik az egészségügyi intézmény.

A megyei tanács által küldött közlemény szerint a dévai sürgősségi kórházban nem lesznek bércsökkentések, az ételjegyeket is időben megkapják az alkalmazottak. A közleményben mindenkit arról biztosítottak, hogy a betegek ezentúl megfelelő ebédet kapnak, és a gyógyszeres kezelést is az orvosok által előírt ütemben kapják meg.
A kórház menedzsere elmondta, idén 6 millió lejt kapott az intézmény a megyei tanácstól, és amennyiben pozitív költségvetés-kiigazításra kerül sor, további pénzösszegeket utal ki a megyei tanács számukra.

www.agerpres.ro