A döntőbe jutásért kuruttyoltak

A döntőbe jutásért kuruttyoltak
Nagyvárad – A George Cosbuc Általános Iskola tornatermében rendezték meg szombaton az I-IV. osztályos diákok számára kiírt Kurutty elnevezésű műveltségi vetélkedő megyei szakaszának döntőjét.

Az idén immár tizedik alkalommal szervezték meg a Kurutty elnevezésű, I-IV. osztályos diákok számára kiírt általános műveltségi vetélkedőt. Az elmúlt hetekben 221 csapat kuruttyolt 11 megyében, a szombaton lezajlott elődöntőkbe pedig 83 kvartett jutott tovább. Az egyik regionális szakaszt a nagyváradi George Cosbuc Általános Iskolában rendezték meg, a verseny során tíz csapat mérte össze a tudását annak reményében, hogy bejut a május 15-én Nagybányán lezajló országos fináléba. A fenesi Nyolcosztályos Iskolát a Bojtorján, a Galagonya és a Természetbúvár elnevezésű csapatok képviselték, a nagyváradi George Cosbuc Általános Iskolából öt formáció ért el a verseny ezen szakaszába (Csupa-csupa, Kópék, Szent László, Tündérrózsák és Villámló Ész), rajtuk kivül pedig a székelyhídi Petőfi Sándor Líceum Csipetcsapata és a nagyváradi Decebal Nyolcosztályos Iskola Csiribiri kvartettje mondhatta még el magáról, hogy bejutott a megmérettetés utolsó előtti fázisába.

Szent László győzőtt

Az érdekes és rendkivül izgalmas játéknak a fő témája az volt, hogy esélyt kell adni a Földnek. A győzelem érdekében a versenyzőknek hét próbát kellett teljesíteniük, melyek során többek idegen nyelvtudásukról és művészi hajlamaikról, zenei hallásukról és logikus gondolkodásukról is tanúbizonyságot kellett tenniük. A pedagógusokból álló, szigorú, de igazságos zsűri bonyolult algoritmus alapján pontozott, melynek eredményeképpen a Cosbuc Iskola Szent László csapata bizonyult a legjobbnak. A győztes team tagjai Vezsenyi Ákos, Alföldy Dávid, Papp Réka és Nagy Tamás diákok voltak, akiket Kecse Gabriella, Szilágyi Mária, Alföldy Andrea és Tunyogi Katalin pedagógusok készítettek fel. A rendezvényen különdíjakat is kiosztottak azok számára, akik az elmúlt négy évben folyamatosan “kuruttyoltak”, az elismeréseket Franz Barbara, Mărcuţiu Rácz Dóra, Szutor Alexandra és Simonca Andrea vehették át.

 

Ciucur L. Antonius