A döntőbe jutás volt a cél

A döntőbe jutás volt a cél
Nagyvárad- A IV. Ki mit tud? tehetségkutató verseny középdöntőjét rendezték meg szombaton a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában. Körülbelül 1000 résztvevő lépett színpadra, közel 150 produkcióban.

Maratoni hosszúsága ellenére rendkivül szórakoztatónak és izgalmasnak bizonyult a tehetségkutató verseny szombati középdöntője. A fellépők két kategóriában- gyermekek és felnőttek- csillogtatták meg tehetségüket, a gyakorlatban is igazolva, hogy a kezdeményező készség, a tudás és a színpadi kiálláshoz szükséges bátorság életkortól független tényezők. A nézőtéren helyet foglalók óvációval és tapssal jutalmazták kedvenceiket, a legkirívóbb példa erre a Mama mazsorett csoportnak a fellépése volt. A menet közben mintha a pokol szabadult volna el a teremben, akkora hangzavar támadt, a produkció végén pedig a publikum felállva tapsolta és skandálta vissza az idős hölgyeket. Bár végül nem jutottak tovább, azért a rajongóiknak nem kell szomorkodniuk, hiszen a pénteki finálé nyitótáncát ők fogják bemutatni.

A továbbjutók

A Gyermekprodukciók kategória Magyar irodalom alcsoportjában Géczi Júlia, Juhász Vanda, Csóka Imre, Pápai Roland és a Sárkányszem csoport jutott tovább. A Hagyományőrző alkategória továbbjutói a Bodor Edina, Kovács Bianka, Beke Kincső alkotta csoport, Almási Zsuzsa és Kormos Alexandra (népdal), valamint a Rezeda, a Margittai, a Toldi és az Ezüstperje Néptánccsoport (néptánc). Zenében Boros Ferenc, Bot Alex és Boros Attila Péter voltak a legjobbak, moderntáncban pedig a Mini Fever Dance, a Forever Dance, a Techno Break Dance Junior, a Fit Team és a B612. A felnőtteknél Magyar irodalom alkategóriában Somogyi László és Szabó-Nagy Attila, a hagyományőrzőknél a székelyhídi Búzavirág Népdalkör és Asztalos Beatrix (népdal), a magyarremetei Kéknefelejts, a micskei Görböc, az érmihályfalvi Nyíló Akác és a borsi Galagonya Néptánccsoport produkciója nyerte el a zsűri tetszését. Zenében Tolvai Renáta, a Tolvai Renáta-Repciuc Ioana-Apătean Fulguţa-Romocea Cristina négyes, Kőváry Katalin, Páll Tímea és Hossu Sebastian, táncban pedig a nagyszalonta Venus Dance, a székelyhídi Tini Dance, az Art Beat, a Vanca Virgil- Hascu Adela páros és a Future M&Q bizonyult nyerőnek. Az idei Ki mit tud? döntőjét november 23-án, pénteken 17 órától tartják a Szakszervezetek Művelődési Házában.

 

Ciucur L. Antonius