A csocsó varázsa: színes riportok az Alpok-Duna-Adria adásában

A csocsó varázsa: színes riportok az Alpok-Duna-Adria adásában
Csütörtökön ismét jelentkezik az Alpok-, a Duna- és az Adria menti országok közös televízió-műsora. A szerkesztőknek ezúttal a foci Eb is tippeket adott.

A 34. évében járó Alpok-Duna-Adria televíziós együttműködésben a magazint minden ország azonos tartalommal, a saját nyelvén készíti el. A kéthetenként jelentkező műsor csütörtöki adásában ezúttal a nyári színes riportok dominálnak.

Zajlik a Labdarúgó Európa-bajnokság, a futball népszerűsége pedig ilyentájt különösen szembetűnő. A szórakozóhelyeken az asztali foci, vagy ahogy nálunk mondják, a csocsó, sokakat csábít versenyzésre. A háború utáni években a bajorországi Xaver Leonhart bútorasztalos fejlesztette ki a gyors, sportos és mégis elnyűhetetlen csocsót, amivel meghódította a piacot. Halála után a lánya majd az unokái vezették tovább a sikeres vállalkozást.

Ezután melegebb éghajlatra látogatunk: az Adria egyik gyöngyszeme Sibenik városa idén 950 éves. A történelmi óvárosban a szűk utcácskák és a lépcsők miatt szinte lehetetlen közlekedni, az utcák forgalomáteresztő képessége minimális. Ahol pedig nincs forgalom, ott élet sincs. A városvezetők ezért indították el azt a projektet, mely szerint a közlekedést elektromos meghajtású járművekkel biztosítják a lakók, a vendéglátósok és a szállásadók számára.

„Bajusz kell a magyarnak!” Ez volt a jelmondata a 8. alkalommal megrendezett Kunsági bajuszfesztiválnak. A Magyar Bajusz Társaság által szervezett esemény célja a hagyománytisztelet és az egészséges nemzeti büszkeség helyreállítása és mindenekelőtt a bajuszviselet népszerűsítése.

Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Adás: június 30. csütörtök (Duna – 7.55)

Ismétlés: június 30. csütörtök (Duna World 15,35)