A család utáni vágyakozás

A család utáni vágyakozás
Szatmár megye — A szatmárnémeti Stea Egyesülettel együttműködő hajléktalanok március 25–én, csütörtökön a lelkükben élő vágyakozást vittek színre.

A szatmárnémeti Stea Egyesület munkatársai március 25–én, csütörtökön nyílt napot rendeztek az Octavian Goga sugárúton található székhelyükön. Az eseménnyel a március 21–re meghírdetett Utcagyermekek Nemzetközi Napjához kívántak csatlakozni a szatmárnémeti szervezők, akik A helyzettől elvonatkoztatva ismerd meg az embert jelmondatra építették a nyílt nap programját.

Ennek során az a húsz gyermek és fiatal, akik jelenleg igénybe veszik a nappali központ biztosította ellátást, egy saját maguk által írt színdarabot mutattak be. A darab főhőse természetesen egy hajléktalan ifjú volt, aki a család utáni vágyakozástól hajtva veszi nyakába a világot. Először egy cigányok alkotta közösségbe botlik, majd cirkuszosok csapata tagjai káprásztatják el, akiknek búcsút intve a több nemzet fiaival találkozva sem éri el a saját maga által kitűzött célt. A darab végén a reményét vesztett vándor sorsa jobbra fordul (?) és hozzá hasonló sorsú emberekhez csatlakozva az övéire lel.