Nem kaptak bért

2020.05.18. 11:54

Spontán sztrájk kezdődött a marosnémeti hőerőműben

Spontán sztrájkot robbantott ki hétfő reggel az intézmény udvarán a marosnémeti (Mintia) hőerőmű mintegy 70 alkalmazottja. Az emberek elégedetlenek, mert késik az április bérük, az ebédjegyekkel, a fűtéstámogatással és az ingázó pénz törlesztésével pedig március óta adós a vállalat.

Cristian Iştoc szakszervezeti bizalmi szerint az áprilisi bért május 15-én kellett volna megkapniuk, de ennek kifizetését előbb hétfőre, legújabban keddre halasztották, mert 'nincs rá pénz'.

Iştoc szerint Ioan Conţ, a hőerőmű igazgatója találkozott a tiltakozók képviselőivel és megígérte, hogy kedden megkapják a bérüket ebédjegyek, fűtéstámogatás és ingázó pénz nélkül, ám ezt a sztrájkolók nem fogadták el, és a munkahelyükön folytatták a tiltakozást, hogy betartsák a fizikai távolságtartás szabályait.

A Hunyadi Energetikai Komplexumhoz tartozó, hétszáz alkalmazottat foglalkoztató marosnémeti hőerőmű a fizetésképtelenség állapotában van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában