A civil szervezetek napja

Nagyvárad – 2008. április 23-án 10.00 órától az Ady Endre Középiskolában a Civil szervezetek és önkormányzatok együttműködése címen konferenciát tartanak.

Megnyitó: Biró Rozália alpolgármester, a Varadinum Kulturális Alapítvány elnöke;

Dr. Fleisz János egyetemi tanár a BINCISZ elnöke. 10,20 A Bihar kultúrájáért civil díj átadása.

Előadások: 10.40 Biró Rozália (alpolgármester, Nagyvárad): Pályázati lehetőségek a nagyváradi önkormányzatnál; 11,00 Dr. Pomogáts Béla (elnök, Anyanyelvi Konferencia Budapest): Civil szervezetek, politika és kultúra Magyarországon; 11,20 Mons. Fodor József (általános helynök, Római-Katolikus püspökség Nagyvárad): Az egyház és az önkormányzatok együttműködése; 11.40 Kérdések, hozzászólások.

Kávészünet után

12,20 Dr. Fleisz János (elnök, BINCISZ): Civil szervezetek és önkormányzatok együttműködése Nagyváradon.; 12.40 Keresztesi József (titkár, Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság Tata): Gyakorlat és tapasztalat az önkormányzatokkal való együttműködés területén, Tatán és térségében; 13,00 Porkoláb Lajos (igazgató, Nadányi Zoltán Művelődési Központ Berettyóújfalu): Kistérségi együttműködés a civil szerveztek és az önkormányzatok között; 13,20 Kérdések, hozzászólások; Zárszó

Ebédszünet után

16, 00 Seiffried Zoltán (Kisvárda) festőművész kiállításának megnyitója. Helyszín: Nagyváradi Vár M3-as PÓDIUM terem. Házigazda: Dr. Fleisz János és Kis Lóránd

A kiállítást megnyitja: Holló Barna.; 19,00 Égig érhetne az ének… Boros Zoltán zenés dokumentumfilmje. A nagyváradi METROPOL együttes az idők sodrában.

Filmbemutató, utána beszélgetés az alkotókkal és a szereplőkkel. Helyszín: Ady Endre Líceum Díszterme. Szervezők: Dr. Fleisz János és Virányi Attila.

Az egész napos rendezvény zervezői: Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége (BINCISZ), Bihari Szabadművelődési és Népfőiskolai Egyesület, Nadányi Zoltán Művelődési Központ-Berettyóújfalu, Varadinum Kulturális Alapítvány.